2018 m. balandžio 15 d., sekmadienis

My life baggage: Andalucia regionas Ispanijoje

 Dažniausiai galvodavau, kad patirtais įspūdžiais reikia pasidalinti kuo greičiau, kol neatslūgo pirmasis įspūdis, emocijos ir t.t. Bet šis kartas pasirodė kitoks. Aš pradedu kitaip žiūrėti į praleistą laiką Ispanijoje, kai tenykštės gyvenimo akimirkos sugulė į stalčiukus. Rašant apie aplankytas vietas panyru į prisiminimų verpetą, o viduje pasklinda šiluma. 
                                                                                               ***
   Malaga tapo lankomiausiu miestu, kai persikėlėme gyventi į Andalucia regioną. Miestas žinomas kaip Costa del Sol sostine, pavyzdžiui, kaip Žemaitijos regiono sostine yra tituluojami Telšiai. Malaga galima vadinti daugialype vieta, tai saulė ir paplūdimys, menas ir kultūra, laisvalaikis ir istorija, gastronomija. 


Pagrindinė Malagos aikštė @Ispanija

  Visuose didžiausiuose pasaulio miestuose yra pagrindinė parduotuvių gatvė. Tokia kaip 5th Avenue Niujorke. Taip ir Malaga turi Marques de Larios gatvę. Tai judriausia pėsčiųjų gatvė mieste. Bet mane labiausiai sužavėjo ne parduotuvės elegantiškoje gatvėje, o tūkstančiai lempučių, kurios įsižiebia sutemus. 


Marques de Larios gatvė pasipuošusi Kalėdoms @Ispanija

Marques de Larios gatvė pasipuošusi karnavalui @Ispanija

  Ataranzas turgus pasitinka žavinga atmosfera. Ryškiausia interjero detalė yra vitražas, o pardavėjai siūlantys šviežius vaisius ir daržoves, alyvuoges ir aliejų, mėsą ir žuvį ir t.t., sukuria žavesio vertą atmosferą. Tai vienintelė likusi senosios laivų statyklos dalis, kurioje galima ne tik nusipirkti produktų, bet ir paragauti jūros gėrybių, spalvingosios ispaniškos paelijos. 


Ataranzas turgus @Ispanija

   Užkandus Ataranzas, galima pasivaikščioti promenada "The Surprises Palm Grove"Malaga uosto teritorija buvo pertvarkyta ir nuo 2011 m. atidaryta poilsio ir laisvalaikio krantinė su restoranais ir parduotuvėmis. 


The Surprises Palm Grove @Ispanija

  La Alcazaba yra vienas iš statinių, kuris atspindi Malaga istorinį turtą. Musulmonų kilmės tvirtovė garsėja savo grožiu ir labai geru išlikusiu stoviu, tai geriausiai išsaugota tvirtovė Ispanijoje. Kažkada tai buvo rūmai, o šiandien La Alcazaba priima lankytojus ištisus metus ir yra žinoma dėl įspūdingų sodų, fontanų, gėlių kiemų ir panoraminių vaizdų. 


Vienas iš La Alcazaba fontanų @Ispanija

  Mano nuomone, gražiausi panoraminiai vaizdai atsiveria netoli Gibralfaro pilies. Pirmo apsilankymo metu pirkau bilietą į abi pilis, kuris kainavo 3.55 Eur vienam žmogui. Tačiau sekančius kartus bilieto nebereikėjo, nes užtekdavo užkopti iki Gibralfaro pilies apžvalgos aikštelės, iš kur atsiveria gražiausia miesto panorama. Kas svarbiausia ji yra visiškai nemokama. 


Malaga panorama @Ispanija

 Prieš/po apsilankymo La Alcazaba dar galima apžiūrėti Roman Theatre. Romėnų teatrai buvo pastatyti visose svarbiose imperijos provincijose, tai buvo pramogoms skirta vieta. Vėliau teatro medžiagos tarnavo La Alcazaba statybai. Nepaisant to, išlikusi teatro padėtis yra puiki. Šiandien ši vieta laikoma geriausiu senovės paminklu mieste. 

Romėnų teatro likučiai @Ispanija

    Mano favoritas mieste - Malaga Cathedral. Katedra pradėta statyti 1528 m., kai vyravo gotikos stilius. Vaizdas iš lauko atrodo didingai ir kviečia pasižvalgyti po vidų. Įėjimas kainuoja 7 Eur vienam žmogui, o jei norėsite pakilti į bokštą reikės papildomai primokėti. 


Malaga katedra @Ispanija

   Bet yra galimybė nemokamai įsmukti į katedrą prieš mišias. Aplinkui katedrą neapeisite, bet sutaupysite 7 Eur, o vidaus grožį pajausite tikrai. Interjere vyrauja baroko ir renesanso stiliai. Katedros interjerą nesikuklinant galima pavadinti meno kūriniu. 


Malagos katedros interjeras @Ispanija 

  Ronda - stebuklingas mažas miestelis, kuris nustebins. Vienas žmogus kartą sakė, kad Ronda turi "kažką" visiems. Negaliu nesutikti. Tai unikali vieta, kuri pritraukia daug žmonių, mėgstančių vaizdingas vietoves. 
  Miestelyje lankiausi keturis kartus ir kiekvieną kartą Ronda būdavo vis kitokia. Tai atšiauri, tai saulėta, tai paskendusi rūke. Bet būtent pastarąjį kartą Ronda atskleidė magiškiausią savo veidą. 

Ronda skendinti rūke @Ispanija

   Viena iš įspūdingiausių lankytinų vietų Ispanijoje, viena iš labiausiai fotografuojamų vietų Ispanijoje, vaizdas kaip iš atviruko, visos šios liaupsės skirtos vienai vietai - El Puente Nuevo, tai 18 a. tilto struktūra, kurios aukštis siekia apie 120 m. El Puente Nuevo apžiūrėti galima nemokamai, o tilte veikia paroda, bet šis reikaliukas mokamas. 


El Puente Nuevo @Ispanija

   El Puento Nuevo architektas suprojektavo ir Plaza de Toros. Ji laikoma viena iš seniausių ir vaizdingiausų koridų Ispanijoje. Įėjimo mokestis - 7 Eur. Pati viduje nebuvau, net girdėjau atsiliepimų, kad įėjimas vertas tik 3 Eur. 

Korida Ronda mieste @Ispanija

  Pekeliui į Nerja aptikome vietą vadinamą Aqueduct of El AguilaSenais laikais tiltas buvo naudojamas vandens transportavimui į cukranendrių gamyklą, šiandien jis naudojamas vietiniam drėkinimui. Tai neįprastas ispaniškos architektūros brangakmenis. 


Aqueduct of El Aguila @Ispanija

   Nerja - pajūrio miestelis išlaikęs tradicinį žavesį. Anksčiau buvo žinomas kaip žvejybos miestelis, nors ir dabar yra besiverčiančių žvejyba, bet pagrindiniu miestelio varikliu tapo turizmas. 
  Cuevas de Nerja yra vienas iš lankomiausių gamtos paminklų Ispanijoje. Urvų paskirtis kito su laiku, jie buvo naudojami pradedant nuo sezoninės gyvenamosios vietos iki laidojimo kamerų. Lankytojai gali apžiūrėti tik trečdalį urvų sistemos. Bilieto kaina - 10 Eur ir ekskursija trunka apie 30 min. Panašioje vietoje lankėmės ir Vietname, tai pastarieji įspūdžiai yra geresni (apie viešnagę Vietname galite paskaityti čia). 


Urvai Nerja @Ispanija

Urvai Nerja @Ispanija

 Pasidalinsiu įspūdžiais iš pramogos, kurią be reikalo nuvertinau, nes dabar galvoju, kad ten buvo velniškai gražūs vaizdai. Kadangi nesu nė karto slidinėjusi, tai tokioje kabinoje teko sėdėti pirmą kartą. Nuo Benalmadena miestelio iki Calamorro kalno viršūnės kilome apie 15 min. Rekomenduoju kilti tokiu laiku, kad 13 val. būtumėte ant kalno viršūnės ir sudalyvautumėte erelių pasirodyme. Už pasirodymą papildomai mokėti nereikia. Antroji pramoga ant kalno, 3 km pasivaikščiojimo takas su dviem apžvalgos aikštelėmis. Čia ir atsiveria įkvepiantys ir tolimiausi Costa del Sol vaizdai. Benalmadena Cable-Car kaina - 15 Eur vienam žmogui. 


Vaizdai nuo Calamorro kalno viršūnės @Ispanija

Vaizdai nuo Calamorro kalno viršūnės @Ispanija

   Castillo de Colomares iš tolo atrodo lyg smėlio pilis. Iš tiesų, ši pilis yra paminklas skirtas pagerbti Kristupo Kolumbo gyvenimui, kelionėms ir nuotykiams. Sunku patikėti, kad idėjos autorius yra gydytojas, kuris norėjo įprasminti Amerikos atradimą. Tai įkvepiantis istorinis paminklas. 


Paminklas Kristupui Kolumbui @Ispanija

Paminklas Kristupui Kolumbui @Ispanija

   Pabaigai lieka desertas, pasakojimas apie Caminito del Rey. Įrengtas betoninis kelias buvo naudojamas medžiagų transportavimui, žmonių perėjimui tarp dviejų jėgainių. Kai 1920 m. karalius praėjo keliu, jam buvo suteiktas pavadinimas "Mažasis karaliaus kelias". Nuo to laiko ši vieta tapo vienu iš Ispanijos stebuklu. 


Caminito del Rey kelias @Ispanija

   Laikui bėgant kelias pradėjo byrėti, o vieta tapo alpinistų ir nuotykių ieškotojų magnetu. Šis kelias buvo pramintas "pavojingiausiu keliu pasaulyje". 2000 m. dėl žuvusių žmonių Caminito del Rey buvo oficialiai uždarytas. 


Caminito del Rey @Ispanija

  Šiandiena kelias ir vėl veikia, tik naujoji ir saugesnė jo versija. Einat naujuoju keliu galima apžiūrėti ir senojo kelio likučius. Kelnės turėjo būti pilnos drąsos, kad eiti senuoju keliu. Naujasis kelias reikalauja drąsos nebent jei bijai aukščio, o visais kitais atvejais be baimės galima žygiuoti "Mažojo karaliaus keliu" ir mėgautis atsiveriančiais vaizdais bei gamta. Caminito del Rey tęsiasi apie 5 km ir tikrai verta mokėti 10 Eur. Bilietus geriausia pirkti internetu, nes lankytojų skaičius yra ribojamas. 


Caminito del Rey @Ispanija

   Jei praėję Cominito del Rey norėsite atsikvėpti, tai netoliese yra puiki vieta, kurioje vyrauja ramybė, tai Embalse del Conde de Guadalhorce. 


Atokvėpio vieta @ Ispanija

Kita diena, kita vieta @Ispanija

p.s. šiandien labai noriu padėkoti visiems, kurie keliauja kartu skaitydami ir tiems, kurie kartu tyrinėjo Ispanijos perliukus. Ačiū! 


Saulėto sekmadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą