2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

My life baggage: Murcia regionas Ispanijoje

  Po beveik 4 mėnesių, praleistų Ispanijoje, pagaliau dalinuosi ispaniško gyvenimo akimirkomis. Tad šiandien apie tai, ką pamatėme, ką aplankėme per šį laikotarpį. 
                                                                                                 ****
    Pirmasis aplankytas miestas, neskaitant miestelio, kuriame gyvenome, yra Cartagena. Aprašydama vietas, kuriose lankėmės, pastebėjau, kad beveik visi aplankyti miestai yra uostamiesčiai. Cartagena, šiuo atveju, ne išimtis. 
  Cartagena mieste susipina daugybė civilizacijų ir kultūrų, todėl miestas kelia didelį susižavėjimą istorijos mėgėjams. 
   2000 metų senumo unikalus meno paveldo romėnų teatras. Pirmosios teatro liekanos atrastos tik 1988 metais po katedros griuvėsiais, kur slėpėsi šimtmečiais. Ir tik 2003 metais baigtas atstatyti. Šiandien senovinėje arenoje vyksta spektakliai, o muziejuje eksponuojami radiniai iš archeologinių kasinėjimų. Žinoma, kad įėjimas į objektą yra mokamas, bet galima palipti laiptais ir pamatyti nemokamą vaizdą iš viršaus (žiūrėti nuotrauką). 


Teatro Romana @Cartagena, Ispanija

  Vieną įspūdingiausių pastatų mieste, Palacio Consistoria, rasite miesto aikštėje. 100 metų senumo miesto rotušė įkvėpta prancūzų architektūros. 


Palacio Consistoria @Cartagena, Ispanija

  Vieną iš geriausių panoraminių vaizdų siūlo išvysti nuo Castillo de la Concepcion viršaus. 

Miesto panorama @Cartagena, Ispanija

  Aguilas - nedidelis pajūrio miestelis. Pats miestelis taip stipriai nesužavėjo kiek vaizdingas kelias iki jo, kuris driekiasi palei jūrą. 


Nežinoma vieta pakeliui į Aguilas @Ispanija

Cala Cerrada paplūdimys @Aguilas, Ispanija

   Kaip ir prieš tai aplankytuose miestuose, miesto panorama verta pasigrožėti Castillo de San Juan. 
Bilieto kaina - 2 Eur. 

Castillo de San Juan @Aguilas, Ispanija

  Vėjo malūnas yra senojo Aguilas miesto širdyje. Malūnas tarnauja ne tik kaip praeities prisiminimas, bet ir šiandien galima pasižvalgyti po jo vidų. Mūsų apsilankymo metu malūnas nedirbo. Norint aplankyti lankytinus objektus Ispanijoje reikia labai planuoti apsilankymo laiką, nes objektai nedirba visą dieną nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro. 

Molin de Sagrera @Aguilas, Ispanija

 Žavingas miestas su didinga baroko architektūra - taip galima apibūdinti Murcia miestą. Glorieta de Espana yra romantiška vieta apsupta spalvingų gėlių, statulų ir fontanų. 

Glorieta de Espana @Murcia, Ispanija

  Vienas iš svarbiausių pastatų Murcia istoriniame pavelde Episcopal Palace of Murcia. Šis pastatas yra nuostabus ispaniško stiliaus pavyzdys. 


Episcopal Palace of Murcia @Murcia, Ispanija

   Vienoje iš pagrindinių miesto aikščių galima ne tik apžiūrėti Episcopal Palace of Murcia, bet ir gražiąją Cathedral de Santa Maria. Katedros statyba su 25 varpais užtruko net 73 metus. 


Cathedral de Santa Maria @Murcia, Ispanija

  Visi Murcia keliai veda į Plaza Julian Romea. Pati aikštė apsupta spalvinga architektūra bei restaranais. Tad vieta puikiai tinka papietauti besimėgaujant supančiais vaizdais. 

Plaza Julian Romea @Murcia, Ispanija

  Taip susiklostė, jog gyvenant Murcia regione po truputį pradėjome megzti pažintį su Andalucia regionu, kur galiausiai ir persikėlėme. Bet šiandien įspūdžiai tik iš vieno miesto, o kiti tegul lieka ateičiai. 
  Almeria, kaip ir Cartagena, yra uostamiestis, kuriame dera istorinis grožis su šiuolaikiniu žavesiu. Miesto katedra atrodo unikaliai ir gana neįprastai dėl savo dizaino. Pastatas labiau primena tvirtovę nei katedrą. Tačiau tai turi paaiškinimą. Katedra buvo naudojama kaip prieglobstis žmonėms bei apsaugoti savo turtus nuo piratų išpuolių. 

Catedral de Almeria @Almeria, Ispanija

  Pramoninio paveldo kūrinys - El Cable Ingles. Pakrovimo prieplauka buvo naudojama pakrauti naudingas iškasenas į laivą. Ši pakrovimo sistema darbą sutrumpino nuo 8-10 dienų iki 10 valandų. 

El Cable Ingles @Almeria, Ispanija

  Mieste bene labiausiai žinoma ir lankomiausia vieta yra Alcazaba. Ši didinga tvirtovė paliko didžiausią įspūdį iš visų aplankytų tvirtovių Ispanijoje. Įspūdį dar labiau sutvirtino, tai kad Alcazaba istorinė tvirtovė buvo rodoma Sostų karai seriale (6 sezone), Konane ir kituose filmuose. Europos Sąjungos piliečiams įėjimas nemokamas. 


Alcazaba tvirtovės fragmentas @Almeria, Ispanija

Filmai, kuriuose galima pamatyti Alcazaba tvirtovę @Almeria, Ispanija


Saulėto sekmadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą