2017 m. gegužės 14 d., sekmadienis

My life baggage: Tarzano ir amazonės džiunglių legenda

   Jei ne saulėta savaitės pradžia, tai būtų iškilusi dilema, kokiais įspūdžiais šiandien su jumis pasidalinti, nes likusią savaitės dalį dykaduoniaujame terasoje dėl lietingo oro. Ir rengiame kortų turnyrus. 
                                                                                     ***
  Jei artimiausiomis dienomis nepasirodys saulė teks po salą vaikščioti taip kaip gamta sukūrė, nes švarūs drabužiai eina į pabaigą. Jei su dabartine patirtimi reikėtų pakuotis kuprinę prieš gyvenimo kelionę, tai į kuprinę tikrai nekristų tokie dalykai kaip plaukų tiesintuvas. Aš jį su savimi tampiausi 7 mėn. ir nė karto nebuvo panaudotas. Pasinaudojus proga, kad sesė iškeliauja į Lietuvą, tai sukroviau savo "turtą" į jos kuprinę. Nors jis daug nesveria, bet keletą nereikalingų daiktų įdedi į kuprinę ir žiūrėk jau sunku nešti. 
   Šiandiena kuprinėje liko: 2 vnt. šortų; 5 vnt. marškinėlių, iš kurių geriausiu atveju nešioju 3 vnt. Tiesiog polo marškinėliai nepritaikyti Tailando klimatui; 2 vnt. pižamų; apatinių užtenka savaitei; 2 vnt. maudymosi kostiumėlių; ir kaipgi be suknelių, kurių turiu 2 vnt. Viena trumpomis rankovėmis, kita - ilgomis. Man vakarais būna vėsu, tai suknelė ilgomis rankovėmis gelbėja; tiesa, turiu ir džinsus, kurie kuprinėje liko dėl to, kad skrendant lėktuvu man dažnai būna šalta; ir megztuką nepraleidžiantį vėjo, kuris vakaro metu važiuojant su motoroleriu yra naudojamas pagal paskirtį. 
  Žinote, kai viską išdėsčiau nebeatrodo, kad turiu mažai daiktų, bet namų spintai vis dėlto neprilygsta. 

Įžanga į Ko Lanta nacionalinio parko apžvalgą @Tailandas

   Grįžkime į saulėtą savaitės pradžią Ko Lanta saloje. Sala yra visai mažytė, 30 kilometrų ilgio bei 5 kilometrų pločio ir per valandėlę su motoroleriu sala yra įveikiama be didesnių problemų. Suprantama, kad saloje veiklos nėra per daugiausiai. Prisimenant Balio salą, tai su motoroleriu per dieną galėdavai nuvažiuoti iš vieno į kitą salos galą. Pagalvojus, tai atrodo labai patogu, kadangi Tailande norint pasiekti tolimesnį tašką reikia važiuoti autobusu, traukiniu arba skristi lėktuvu. 


Taip gimsta sekmadienio post'ai @Tailandas

 Viena iš galimų veiklų saloje yra lankymasis Ko Lanta nacionaliniame parke. Kalbant apie nacionalinius parkus, tai Tailande yra įkurti net 127 tokie parkai. 
  Važiuojant link parko metame kelią dėl takelio ir randame skardį nuo kurio galima pasigėrėti atsiveriančiais vaizdais. Naujai atrasta vieta panaši į Olando kepurę pajūryje. Ir sūpynė pakabinta netoli šlaito, ir nereikia mokėti 20 dolerių už 20 minučių pasupimą virš džiunglių kaip Balyje. 


Vaizdas atsiveriantis nuo skardžio @Tailandas

Skrydis į debesis @Tailandas

  Įvažiavimas į Ko Lanta nacionalinį parką kainuoja po 200 batų (apie 5.30 Eur) ir 20 batų (apie 0.53 Eur) už motorolerį. Pastatome motorolerį į parkingą ir toliau kelionę tęsiame pėsčiomis. Parko teritorijoje gausu įspėjamųjų ženklų, kurie informuoja, kad reikėtų saugotis beždžionėlių ir jokiu būdu jų nemaitinti. 
 Pirmiausiai keliaujame link švyturio, kuris įsikūręs ant uolos viršūnės. Dar nepasiekus viršūnės atsiveria panorama į paplūdimius, o viršūnėje vaizdus papildo išsikišusios uolos iš vandens ir tolimesnių salų kontūrai. 


Akmenuotasis paplūdimys @Tailandas

Mėnulio formos paplūdimys @Tailandas

Vaizdas atsiveriantis nuo uolos viršūnės @Tailandas

Noriu būti kaip kempinė, kuri visą gėrį sugeria į save @Tailandas

   Ko Lanta nacionaliniame parke yra įrengtas pasagos formos 1.725 km ilgio pėsčiųjų takas pačiame atogrąžų miške. Medžių viršūnės suformavusios pavėsį, tad taku vaikščioti ir apžiūrinėti atogrąžų  miško fauną ir florą yra pakankamai malonu. 


Pėsčiųjų takas miške @Tailandas

  Važiuojant link namų sustojame apžiūrėti Khlong Chak urvo ir tokiu pačiu pavadinimu esantį krioklį. Įėjimas nemokamas, tačiau motoroleriui parkingas kainuoja 20 batų (apie 0.53 Eur). Iki krioklio keliaujame žmonių pramintais miško takeliais arba brendame per upelį. Jeigu Saulius nebūtų pamatęs šikšnosparnių urvo, tai aš būčiau net nepastebėjusi jo. Apžiūrime urvą ir keliaujame toliau. Rodos kaupiasi lietus! 


Vaizdai supantys takelį link krioklio @Tailandas

Šiek tiek įdomesnis miško takelis @Tailandas

  Pakeliui iškyla klausimas, ar nebus taip, kad nuėjus iki krioklio rasime tik sausą žemę. Todėl prasilenkiant su žmonėmis užklausiame ar yra vandens. Gavome informacijos, kad vandens yra ir netgi galima nusimaudyti kaip po dušu. Likusią kelionės dalį krykštaujame kaip maži vaikai dėl maudynių po kriokliu, kai maudymosi kostiumėlių neturime su savimi. 


Džiunglių valdovas @Tailandas

   Žinote kokia buvo pirmoji reakcija išvydus krioklį? Juokas ir klausimai: kaip po šituo kriokliu reikia nusimaudyti kaip po dušu? Khlong Chak krioklys atrodo mažytis prieš krioklius esančius Balio saloje (apie kelis Balio krioklius galite paskaityti čia). Norisi tikėti, kad krioklys lietaus sezono metu yra įspūdingesnis, bet tada turėtų būti kitas kelias pasiekti jį, nes mūsų takelis turėtų būti po vandeniu. 


Khlong Chak krioklys @Tailandas

 Kad kelionė iki motorolerio neprailgtų, skaičiavome kiek kartų perbridome per upelį. Taigi suma sumavus gavosi septyni perbridimai. 


Braidžiojame po upelį @Tailandas

  P.s. nuo šiol My life baggage nuotykius galite sekti ir Facebook paskyroje @Mylifebaggage. Dalinkitės ir draugaukime!


Saulėto sekmadienio!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą