2017 m. kovo 26 d., sekmadienis

My life baggage: Bye Bye Bali!

   Paskutinė savaitė, kaip ir praėję 6 mėnesiai, Balio saloje praėjo kaip viena neužmirštama akimirka. Taip ir norėtųsi ištarti J. V. Gėtės kūrinio "Faustas" žodžius - sustok, akimirka žavi.
 
                                                                                                    ***
  Paskutinėmis dienomis Balyje daugiau dėmesio skyrėme sielos ir kūno atpalaidavimo malonumams, t.y. dalyvavome gongų meditacijose bei lepinomės balietišku masažu. 

Feel the love @Bali

    Apie gongų meditaciją sužinojau pirmąjį mėnesį Balyje, ir vis bandžiau ištaikyti galimybę išbandyti. Tos galimybės ieškojau beveik 5 mėnesius. Žinau, kad toks reikalas vyksta ir Klaipėdos mieste, bet tuo laiku buvo per mažai noro išbandyti meditaciją. Būnant Balyje jokių kliūčių nebeliko sudalyvauti. Dabar galvoju, kad reikėjo anksčiau apsilankyti Serenity yoga Canggu buveinėje. Atmosfera pasikeičia tik įžengus į pastatą. Negaliu pasakyti, kad atmosfera pasikeičia tik įėjus pro duris, kadangi durų kaip ir nėra. Visiška ramybė tvyro viduje ir sakyčiau geras jausmas apgaubia pečius. Jei būtume apsilankę anksčiau, dabar galiu tik spėlioti, kad būtume susigundę sudalyvauti jogos stovykloje. 
  Gongų meditaciją veda Sergey iš Maskvos, kuris amato mokosi jau 6 metus. Užsiėmimas vyksta viršutiniame aukšte, gal net palėpe galėtume pavadinti šią vietą. Langų taip pat nėra, o tuščias ertmes dengia bambukinės ale žaliuzės. Prieš prasidedant meditacijai, atliekame kvėpavimo pratimus ir dvi mantras po tris kartus, kad atvertume čiakras. Gongai stovi palėpės viduryje, o dalyviai sugula aplinkui kojomis į gongą. Su nekantrumu laukiau pradžios, norėdama išgirsti kokie garsai pasklis į aplinką Sergey palietus gongą. Ne šiaip sau aprašiau meditacijos veiksmo vietą, nes sklindant gongų garsams atrodo, kad palėpėje puiki akustika. Meditacijos pradžioje buvo gana sunku susikaupti ir nepanerti į minčių liūną. Kai tik pagauni save slystant į mintis iš karto susikoncentruoji į kvėpavimą. Pirmaisiais gongų garsais pasijaučiau lyg būčiau filme be vaizdo. Tik garsų pagalba gali mintyse piešti vaizdinius, kurie pas kiekvieną dalyvį yra unikalūs. Taigi, pirmieji vaizdiniai mane nunešė į didžiulę ir tamsią uolą, kurią tyrinėjau žibintuvėlio pagalba. Buvo baugoka. Tad vėl susikoncentravau į kvėpavimą ir leidausi toliau į garsų kelionę. Gongų meditacijos kelionė pakylėjo iki mėnulio ir atgal. Apsiėjau ir be Gili salose siūlomų grybukų. Kažkuris iš dalyvių ir užknarkė meditacijos metu. Gal jis mėnulyje nebuvo kaip aš. Tai neįkainuojama patirtis ir antrą kartą to paties patirti neįmanoma. Nedarau prielaidos, o sakau iš patirties. Meditacijos pabaigoje, gongams nutilus, Sergey vaikščiojo su skambaliukais aplinkui kiekvieną meditacijos dalyvį, kviesdamas grįžti į palėpę. Kūnas buvo taip atsipalaidavęs, kad sunku kojas buvo suvaldyti lipant laiptais žemyn. Po meditacijos jautiesi nutolęs nuo aplinkui vykstančio šurmulio, bendravimo su žmonėmis ir norėjosi tik palaikyti meditacijos būseną.. Gongų meditacija vyksta penktadieniais - sekmadieniais vakarais. Atvažiuoji su šviesa, grįžti su tamsa. Kaina vienam asmeniui 100 000 rupijų (apie 7 Eur). 

Gongų meditacija @Bali

  Praėjus porai dienų po gongų meditacijos grįžau atgal į Serenity yoga Canggu buveinę. Tik šį kartą su tikslu išbandyti balietišką masažą. Aš pasirinkau stiprų balietišką masažą, kurio viena valanda kainavo 150 000 rupijų (apie 10 Eur). Buvo galimybė rinktis ir paprastą balietišką masažą, kuris yra šiek tiek pigesnis. Viena valanda balietiško masažo kainavo 100 000 rupijų (apie 7 Eur). Pasirinkau stiprų masažą, nes patinka jausti, kad kūnas yra iš tiesų masažuojamas, o ne glostomas. Po masažo išskridau kaip pūkelis iš kabineto. Ir dar gavau komplimentą, kad esu stipri moteris. 

Young coconut @Bali

   Iš 6 mėnesių praleistų Balyje 4 mėnesius su pertraukomis gyvenome Canggu  miestelyje. Šis miestelis užbūrė savo skleidžiama aura pirmosios viešnagės metu. Aplinkiniai žmonės atrodo atsipalaidavę lyg rūpesčiai jiems būtų nežinomas faktorius. Kaip sakau atsipūtę, bet neapsipūtę. Gal.. Joga, vegetariškas/veganiškas maistas, street art'as, beach club'ai, jūra, surf'inimas bei pusnuogiai australų kūnai. Ko daugiau ir bereikia? Tik atverti širdį ir atsiduoti mane supančiai aplinkai. Tai pats geriausias dalykas, kuris plačiai atmerkė man akis. Jaučiuosi lyg gavusi bilietą, kuris suteikė galimybę pajausti Balio salos dvasią ir ją išgyventi drauge. Šiandiena žinau, kad Balis - ne tik rojus žemėje su baltais paplūdimiais ir palmėmis. Tai tik gražūs paveiksliukai kompiuterio ekrane. Kur pažvelgsi šiukšlės, nešvarumai, primityvus gerbūvis, murzini žmonės, bet veiduose šypsenos. Ar mes tuo žavimės? Kodėl? O ką bekalbėti apie vietinių atsidavimą religijai. Tai kažkas neišpasakyto ir taip neįtikėtina žiūrint į žmones atliekančius kasdienius ritualus. Tuo tarpu mes nerandama laiko paklausti artimo kaip jis jaučiasi, ar yra laimingas ir kitų paprastų dalykų. O čia tokia pagarba atiduodama Dievams. Aš tais dalykais netikiu, bet Balį tikrai valdo stipresnė energija. Ir sunku su tuo nesutikti. 

Street art @Bali

Street art @Bali

  Tai buvo 6 mėnesiai pamokų kiekvienam asmeniškai ir šeimai. Būnant Klaipėdoje didžiąją laiko dalį praleisdavome ofisuose, verslo susitikimuose, sporto klube ir kitose vietose. Ir tik mažą dalelytę laiko - namuose, kuriuose ne tik kažką veiki, bet dar ir skiri laiko miegui. Kad ir sakai, kad šeima yra pirmoje vietoje, bet laiko išnaudojimo rodikliai krypsta į priešingą pusę. Atvykus į Balio salą likome mudu du ir pasaulis be laiko limito.  Susipykus į kitą kambarį neišeisi ir nepabūsi atskirai, nes gyveni tik viename kambaryje. Kažkur atskirai su motoroleriu ir neišvažiuosi, nes motoroleris vienas, o aš jo nevairuoju. Turi norėti ne tik išsikalbėti, bet turi išmokti išgirsti ir įsiklausyti ką sako kitas žmogus. Turi priimti sprendimus, kad abi pusės liktų patenkintos ir daug kitų panašių dalykų. Per prabėgusius 6 mėnesius tapome artimi kaip niekada. Pasikartosiu dar kartą, kasdien mintyse dėkoju likimui ir vyrui už suteikta galimybę būti ten kur esu ir kartu su tavimi. 

Laukiame saulėlydžio @Bali

  Būnant Klaipėdoje atrodė, kad 6 mėnesiai keliavimui yra pakankamas laiko tarpas. Šiandiena tokių minčių galvoje nebėra. Jautiesi laisvas ir sakyčiau laimingas žmogus, kai nespaudžia tavęs laikas, įsipareigojimai, terminai ir kitos sugalvotos nesąmonės. Jaučiu, kad dabar mano gyvenimas yra aukščiausiame pakilimo taške. Ir tuo pačiu tampame pasaulio vaikais. 

You are exactly where you need to be @Bali

    Laikas Balyje praėjo labai greitai ir atrodo, kad tik pradedu apšilti kojas, išsipančioti iš primetamų gyvenimo rėmų, pajusti balietišką dvasią. Tačiau antspaudas pase rodo, kad atėjo laikas apleisti šią vietą. Norėčiau turėti dėžutę, kurioje galėčiau patalpinti ir saugoti Balyje patirtus ir išgyventus jausmus. Manau, kad vienas iš svarbiausių jausmų yra galimybė džiaugtis tik šia diena, negyvenant vakar diena ir neužbėgant įvykiams už akių į rytojų. Paliekame Balį su savotišku liūdesiu, bet džiaugsmingai susikabinę rankomis judame į priekį, į naujus nuotykius. 

Bye Bye Bali @Bali


Saulėto sekmadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą