2017 m. vasario 12 d., sekmadienis

My life baggage: Kelias į vyro širdį eina per skrandį

     Artėja Vasario 14- oji, kai visas pasaulis švenčia V-a-l-e-n-t-i-n-o dieną. Meilės diena neatsiejama nuo širdelių, šokoladinių skanėstų ir meilės prisipažinimų. O jūs ar švenčiate Valentino dieną? 


                                                                           ***
   Visi, laisva valia, turime galimybę rinktis minėti meilės dieną ar ne. Aš linkstu prie pastarojo varianto. Man atrodo, kad ši diena yra lyg primetimas visuomenei, kuris įpareigoja pasidalinti jausmais su kitais žmonėmis ir nupirkti šokoladuką. Man patinka netikėtumai, todėl rodysiu dėmesį vyrui, apkabinsiu draugą ar nuoširdžiam pašnekesiui susėsiu su artimaisiais bet kurią kitą metų dieną iš likusių 364. Nors mokykloje būdavo velniškai linksma apklijuoti draugus širdutėmis. 

Įsimylėjėliai @Palanga

   Žinomas posakis teigia, kad kelias į vyro širdį eina per skrandį. Prisimenu, kad pasitaikius progai grupiokė mėgdavo pašiepti mane ir sakydavo, kad man yra reikalingas žemėlapis norint surasti virtuvę namie. O aš mėgstu pagirti vyrus, sakydama, kad geriausi virtuvės šefai yra būtent vyrai. Įdomu būtų sužinoti, kuris iš šių dviejų pasakymų labiau paglostytų vyrų savimeilę.

    Šiandien noriu pasidalinti skonių atradimais Balio saloje. Nors tikslingiau būtų sakyti, pasidalinti tik lašeliu iš skonių jūros. Maitinimo pasiūla saloje yra didžiulė, todėl kiekvienas ras ką paragauti ar išbandyti, pradedant gatvės maistu ir baigiant aukščiausios klasės restoranais. Esu mėgėja eksperimentuoti su patiekalais ir skirtingomis virtuvėmis. Labiausiai nepasisekęs bandymas buvo su uošviu atostogų metu Maltoje, kai vakarienei užsisakėme aštuonkojį iš mandrumo. Naktis ir kitos dienos pusdienis buvo labai neramūs sakyčiau. Užtat turime ką prisiminti ir tikiuosi, kad skaitydamas tai uošvis šypsosi.

  Grįžtant prie atradimų Balyje, norėčiau pradėti nuo tailandietiškos virtuvės. Tailandietiškais patiekalais susižavėjau dar studijų metu, kai Klaipėdoje buvo įsikūręs šios virtuvės restoranas. Gaila, kad ilgai vieta neišgyveno ir paliko manyje tik nostalgiją. Natūralu, kad Balyje pradėjau žvalgytis Tailando virtuvės. Labiausiai džiuginantys atradimai buvo Ubud miestelyje ir Gili T saloje. Deja, iš pastarosios vietos neturiu nuotraukų. Kiek neįprastas buvo Mango Sticky Rice desertas, t.y. neįprastas mango ir ryžių skonių derinys. Vis dėlto mes esame įpratę ryžius valgyti kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo. Jeigu mano vyras pradėjo valgyti tailandietiškus patiekalus reiškia, kad maistas tikrai yra vertas dėmesio. 
Red Chichen Curry @Warung Siam, Ubud

Gai Pad Med Ma Muang @Warung Siam, Ubud

Mango Sticky Rice @Warung Siam, Ubud

   Dar iki gyvenimo kelionės starto, namuose mėgdavome pasigaminti greitą užkandį - užkepti nachos su salsa padažu. Ot skanybė būdavo. Matyt, tai buvo pasiruošimas pažinčiai su tikra meksikietiška virtuve, kuri įvyko Balio saloje. Meksikietišką virtuvę drąsiai galiu vadinti atradimu. Kai norisi, kad maistas "užgautų širdelę" visada renkuosi aštresnį maistą, todėl meksikietiški patiekalai kiekvieną kartą užgauna širdį. Niekada neapsirinku pasirinkusi šią virtuvę. Tuo pačiu nustumia naminio nachos skonio ilgesį į šoną.

Nachos @Taco Casa, Canggu

   Antradienį išsikėlėme sau užduotį: susirasti ir išbandyti naują vietą pietums. Vieta išrinkta, važiuojame bandyti ir bučiuojame duris. Uždaryta! Netoliese sustojame kitoje vietelėje ir iš šono gauname pagyrimų, kad maistas tikrai skanus. Restoranėlis ale indiškas su indonezietišku prieskoniu. Meniu pamačiau patiekalą su karališkom krevetėm ir iš karto pasidaro aišku kas šiandiena pietums. Porcijos nėra didelės, bet skonis... Jis nukelia į Indiją. Pirmas kvapas užuostas išlipus iš lėktuvo, šilumos banga apsupanti kūną.. Indijoje praleidome medaus mėnesį, kiek neįprasta vieta sakyčiau. Vyras sakė, kad iš akių matosi, kad valgau skaniai. Kam čia kuklintis, kai kuklumu nepasižymi, tai buvo tiesiog A-M-A-Z-I-N-G!! Kadangi pirmo apsilankymo metu nepadariau nuotraukų, o dalinuosi įspūdžiais iš šios vietos, tai reiškia, kad artimiausiu metu garantuotas apsilankymas. Gaila, kad antro apsilankymo metu šiek tiek prašoviau su patiekalo pasirinkimu. 

Chicken Biryani @The Piring Daun, Canggu

     Baltos mišrainės gerbėjams gera žinia!! Jos galima gauti ir Balio saloje, itališkame restorane. Tik mišrainė vadinasi ne lietuviška kaip esame įpratę, o Insalata Russa. Saulius išbandė ir sakė, kad Lietuvoje tokios nevalgytų, bet čia skanu.

Insalata Russa @La Gastronomia, Kerobokan

    Sąrašą būtų galima tęsti iki begalybės apie skonių atradimus Balyje. Tuo pačiu noriu pasidalinti ir mūsų favoritais esančiais Lietuvoje. Esame su vyru susitarę, kai grįšime į Lietuvą pirmiausiai aplankysime dvi maitinimo įstaigas. Saulius su nekantrumu laukia išsvajotojo A-petit burgerio su kiaušiniu ir šonine Palangoje. Deja, bet nepavyko surasti A-petit burgerio nuotraukos archyve, todėl dalinuosi Bebe burgeriu, kuris yra subalansuotas tokiems mažiems žmogiukams kaip aš. O aš svajoju apie jautienos didkepsnį Momo Grill Klaipėdoje. Maistas, aptarnavimas 10 balų!

Bebe burgeris @A-petit, Palanga

Jautienos didkepsnis @Momo Grill, Klaipėda

     Kolegės iš darbo sakydavo, kad esu labai išranki maistui ir bijotų mane kviestis į svečius, nes aš nieko nevalgysiu. Jos net suteikė pavadinimą mano veiksmams, kuriuos aš atlieku jei maistas yra neskanus, tai vadinama "šachmatų stumdymu". Yra ką prisiminti, pupos uogos!
     Kas kaltas, kad mėgstu skaniai pavalgyti?

Saulėto sekmadienio!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą